Let’s get healthy – Chocolade mousse

20-06-2016 | 14:52

c1

 

Door Mary Bagheri
Een verantwoorde chocolade mousse gemaakt van avocado en banaan. Dit is de 2e keer dat ik deze mousse maak, ik wilde niet geloven dat dit lekker kon zijn. Hoe kan je avocado nou gebruiken in een dessert?? Mijn eerste hap was dan ook erg verrassend, je proeft niks van de avocado. Het is verantwoord, lekker, geen toegevoegde suikers en je voelt je niet schuldig daarna.

 

Mijn nieuwe verslaving!! voor in de ochtend, middag of avond. Terwijl ik dit schrijf ben ik aan het ontbijten met deze overheerlijke choco mousse 😀

4 personen

Ingrediënten:
* 2 avocado’s
* 2 bananen
* 100ml. kokosmelk
* 2 tbsp kokosolie
* 4 eetlepels raw cacao
* 3 druppels vanille extract (optioneel)
* snufje keltisch zeezout of himalaya zout
* Optioneel: walnoten, kokosrasp, granaatappel of een ander soort fruit.

Bereiding:

  1. Voeg de 100ml. kokosmelk als eerste in de blender.
  2. Vervolgens de cacao poeder en daarna pas de overige ingrediënten.
  3. Mix alles ongeveer 1 minuut tot het romig is en er geen klonten meer in zitten.
  4. Verdeel de mousse in 2 glazen en laat dit ongeveer een uurtje verharden in de koelkast.
  5. Garneer met wat noten, kokosrasp en eventueel granaatappel of frambozen en smullen maar! 😉

c1

 

12493703_10208831958820686_1121822215515390114_o (1)
Op haar blog dailymary.com deelt Mary haar passie voor plantaardige recepten uit alle wereldkeukens. Haar doel is om voeding en plezier met elkaar in evenwicht te brengen en eenieder te stimuleren, inspireren en kennis te laten maken met voedzame plantaardige recepten waardoor je een vitaler, gezonder en gelukkigere versie van jezelf zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA afbeelding