Hotspots Amsterdam

10-12-2015 | 20:52

Unknown

 

De coolste, beste, handigste of mooiste nieuwe plekken om te eten en drinken in Amsterdam. 

 

 

Casual eten en drinken

Hangar
Wat? De hipste nieuwe Berlijn-achtige golfplaathangar van Noord.

1

De multigetalenteerde ex-presentator Tim Immers heeft nu ook een goed gelukte loods aan het IJ. In Noord uiteraard, want daar gebeurt alles tegenwoordig. Verwacht op het menu de heilige drie-eenheid van hip eten: puur, eenvoudig en bio.
Kortom: so hip it hurts, maar een heerlijke plek.
Waar? Aambeeldstraat 36, Noord

Rolling Rock Kitchen
Wat? De leukste casual hang-out aan de IJ-oevers. Beloofd.

2

Toegegeven, deze tent bestaat al een half jaartje, maar guttegut, wat is het hier heerlijk hangen. Heel goed eten, heerlijk (speciaal)bier en een bijzonder fijne, ongedwongen sfeer. En nog lang niet zo platgelopen als Pllek of Noorderlicht: dit is een echte veborgen schat.De pont stopt om de hoek, dus ook daarom hoef je het niet te laten.
Kortom: Just go (en bestel de burger)!
Waar? Distelweg 113, Noord

Café restaurant Hoogendam
Wat? Een ontdekkertje: een heerlijk en zeer betaalbaar buurtrestaurant mét een sterrenchef.

3

Familierestaurant Hoogendam is een restaurant neer te zetten voor de buurt: laagdrempelig, veel ruimte, leestafel, loungehoek, groot terras en natuurlijk lekker eten. Alle onze hoofdgerechten onder de € 20 en worden bereid door Michelinster kok Ricardo van Ede. Reserveren is een goed idee.
Kortom: Trotseer de wind en gaat heen!
Waar? Westerdoksplein 10, West

C
Wat? Goed, lekker en heel bijzonder gemaakt eten in het oude Baut.

4

Baut was al een favoriet, maar is nog beter geworden. Laagdrempelig, maar bijzonder goed. De C staat voor Celsius omdat hier speciale aandacht is voor de bereidingstemperaturen van de gerechten op de kaart. De sfeer in het restaurant is bijzonder vriendelijk en open. Dankzij de grote open keuken in het midden van het restaurant is het er nog dynamisch ook.
Kortom: Ga je op date in Oost? Dan ga je hierheen.
Waar? Wibautstraat 125, Oost

Remise47
Wat? Het fijne restaurant bij De Hallen – wanneer je de drukte van de foodhallen wilt ontvluchten – nu ook met pop-up shop.

5

Natuurlijk zijn De Hallen een soort voedselwalhalla, maar soms wil je nog als vanouds lekker zitten en goed bediend worden met een overzichtelijke keuze aan voedsel en wijnen. Dat kan bij Remise47, waar onlangs een vintage pop-up-shop opende én een nieuw menu werd ingevoerd – reden genoeg om ze te featuren in dit lijstje.
Kortom: zeker een goed alternatief voor de topdrukte in de Hallen.
Waar? Bellamyplein 7, West

Restaurant Stroop
Wat? Een pannenkoekenrestaurant in Noord.

6

Tussen al die verrekte hippe plekken is het bijzonder aangenaam ook eens een lekker simpel pannenkoekenrestaurant in Noord te featuren. Gelegen naast de brewpub van microbrouwerij De Vriendschap, dus ook voor bierliefhebbers met kinderen een goeie plek.
Kortom: Wanneer je zin hebt in sympathiek bier, een kindvriendelijke omgeving en vooral… rust.
Waar? Meteorenweg 272, Noord

Di Bruno
Wat? Authentiek Italiaans eten op niveau – minus de pizza.

7

Eigenaar Bruno El Seidij omschrijft zijn keuken als eerlijk, simpel maar altijd spannend. Zijn restaurant bestond al even, maar nu hij een nieuwe chef en kaart en nieuw interieur heeft gevonden, is hij opnieuw geopend. Een aanrader voor wie houdt van relaxed maar geweldig goed eten in een intieme sfeer. Tip: bestel de specialiteit van het huis, de bresaola met ricota en truffel.
Kortom: Wil je een heerlijk Italiaans diner in fijne, heel goede sfeer? Maak kennis met Bruno.
Waar? Willemsparkweg 155, Zuid

Braai
Wat? Hier draait alles om de barbecue (wat vooral in de zomer geweldig is).

8

Met een groot terras en gelegen aan het Vondelpark en gespecialiseerd in de barbecue: hier wil je vooral op zonnige dagen heen. Desalniettemin ook in de winter is dit kleine restaurantje een aardige plek om te hangen, vooral omdat de levensgrote houtskoolgril je wel warm houdt. Kies de slow-cooked ribs.
Kortom:
Waar? Schinkelhavenkade 1, Zuid

Blijburg
Wat? Het bekende stadstrandje bij IJburg, maar dan voorgoed.

9

Zo groen als het maar zijn kan en eindelijk op een vaste plek: het bekende stadstrandje Blijburg op IJburg is heropend en is nu het hele jaar door open voor lunch en diner. It goes without saying dat er wordt gekookt met streeksproducten.
Kortom: Zelfs in de winter een heerlijke plek om te hangen (met kinderen).
Waar? Pampuslaan 501, IJburg

Pronto bij Americano
Wat? De perfecte Boozy Brunch bij Americano

10

We zijn al een poosje fan van de Boozy Brunch, dus melden we met veel plezier dat onze eerdere favoriet Americano Bar & Kitchen samen met de Fabulous Shaker Boys dit brunchconcept zoals je het zou verwachten. New Yorks getint, boozy en casual chic – voor de perfecte lazy & boozy Sunday.
Kortom: Woon je in oost of zuid? Probeer hier maar eens de zondagmiddag.
Waar? Amsteldijk 25, Zuid

GIN neo bistro
Wat? Een moderne casual bistro, maar dan met heel goed eten en uitstekende wijnen.

11

Laat je niet verwarren: de naam refereert niet naar de drank gin, maar naar de eigenaar: Jin Hu. Je krijgt een vast menu van € 45, gemaakt door een jong team van toptalenten om zich heen die op een professionele maar frisse en ongedwongen manier de gasten serveren. Op zondag is er de leftover brunch waarbij het keukenteam voedselresten heruitvindt en er hapjes van maakt. Is lekkerder dan het klinkt.
Waar? Westerstraat 264, Centrum

Drinken, boozen en hangen

Hoppa!
Wat? Het perfecte onderkomen voor alle microbrouwerijen van Amsterdam.

hoppa

Net als de Supperclub gevestigd in het oude Odeon gebouw aan het Singel.
Kortom: Drink, ontdek en geniet!
Waar? Singel 460, Centrum

Regular and Jack
Wat? Een sportsbar, maar dan cool.

Regular and jack

Ja, dit is een sportsbar, maar verwacht geen aso’s of zelfs maar wedstrijden van Ajax. Sergeij Fokke (eigenaar van ook Mystique en Door 74) wil mannen die zich weten te gedragen en ondertussen gewoon een goeie bar willen. Vooral de barsnacks zijn ook echt aan te raden en moet je zeker eens nemen wanneer je daar hangt met je vrienden.
Kortom: Dit is de plek waar je de donderdagavond start.
Waar? Reguliersdwarsstraat 37

Troost Westergasfabriek
Wat? De perfecte brewpub.

troost

Bijkomend voordeel van al die leuke microbrouwerijtjes in het land is dat ze allemaal graag hun deuren openenen voor dorstige mannen (en, toegegeven, vrouwen). Brouwerij Troost zit (en blijft) aan het Cornelis Troostplein, maar heeft zijn activiteiten uitgebreid naar een mooie plek op het Westergasterrein. En dat is ze bijzonder gegund, want deze sympathieke brouwers kunnen wat ons betreft niet vaak genoeg geprezen worden.
Kortom: Ga je lékker bier drinken? Zoek niet verder.
Waar? Pazzanistraat 27, West

Espressamente Illy
Wat? De eerste en enige espressamente in Amsterdam. Da’s een espressobar dus.

espressamente

Goed, echt cool is het niet, maar handig wel. Een koffiebar, of beter gezegd: de flagship store van Illy koffie. Met een fijn Italiaans sfeertje en de beste koffie die Illy te bieden heeft.
Kortom: Korte koffie-afspraak vlakbij CS? Perfecte locatie.
Waar? Hasselaersteeg 4, Centrum

Pand10
Wat? Bijzonder leuk tijdelijk concept: 10.000 biertjes moeten op. En snel een beetje.

pand10

Wanneer de bar precies ophoudt te bestaan is niet duidelijk, dat is namelijk pas het geval wanneer de 10.000 speciaalbieren op het menu op zijn. Dat klinkt als een avondje flink doordrinken met wat vrienden, en dat is dan ook precies waar deze bar ontzettend leuk voor is. Super pop-up, maar met leuk gevonden barsnacks. Een aanrader!
Kortom: voor de ware liefhebber die elke ronde een nieuw biertje wil proberen.
Waar? Nieuwe Doelenstraat 10, Centrum
Lees hier meer.

Supperclub
Wat? De nieuwe versie van die legendarische club

Supperclub

Dat de Supperclub weg moest van zijn oude plek, was al een poosje bekend. Maar toen bekend werd dat de nieuwe vestiging zou komen in de oude Odeon aan het Singel, was een ding zeker: die nieuwe Supperclub wordt zeker geen mindere. Met nog steeds dezelfde ligbedden en minstens zulk blits publiek.
Kortom: Als de Supperclub voorheen jouw club was, dan is dat het nu weer. En als je er nog nooit geweest bent, moet je het zeker eens proberen.
Waar? Singel 460, Centrum

Thirst days bij Pressroom
Wat? Een dorstig evenementje om je donderdagmiddagborrel te beginnen.

thirst days

Pressroom is de bijzonder aardige cocktailbar van het INK hotel, waar de goedlachse Ollie je graag van cocktails voorziet. De kaart is goed opgebouwd en voorzien van genoeg keuze om ook de vrouw te plezieren. Het Thirst Days concept is vooral in het leven geroepen om de donderdagavondborrel te verlevendigen – en da’s prima gelukt.
Kortom: Dit is de plek waar je de donderdagavond start.
Waar? Nieuwezijds Voorburgwal 67, Centrum

Wil je ook weten wat the place to be is voor quick bites en waar je echt chique kunt dineren, kijk dan op esquire.nl

Bron: Esquire.nl door Gandor Bronkhorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA afbeelding